Namnlost 1

Psykologiska Dokumentärer

Skrivet av Iisa Smeds 19.03.2017 | 1 Kommentarer

Taggar:

Hej! Som de flesta vet är skrivningarna i gång. Under tiden jag läste till psykologi skrivningarna passade jag på med att ta pauser i läsandet och fördjupa mig i vissa områden genom att se dessa dokumentärer. En som behandlar gerontologin, en neuropsykologi och en om känslor och föreställningar. Skrivningen i psykologi kändes som att det gick bra och hoppas på att allt läsande har också visat resultat. 

 

aliveinside

Alive Inside

 

En dokumentär om hur musiken återupplivar minnen hos åldrande människor med minnesstörningar. En mycket berörande dokumentär som jag rekommenderar till människor i alla åldrar. 

 

 

MBBB

My beutiful broken brain 

I dokumentären drabbas lotje av en stroke, till följd av detta ändras hennes liv totalt. Hon får svårigheter med att hitta ord och kan inte läsa eller skriva i början. I dokumentären följer man med hennes utveckling och liv efter sin stroke.

 The mask you live in 

 En dokumentär som behandlar hur samhället ser på maskulinitet och hur redan från ung ålder pojkar blir lärda att gömma sina känslor. Mycket intressant och tankeväckande dokumentär. 

 

the mask you live in 137968057 large

 

 

resizedimage80070 iisasmeds3

Kommentarer

  • aidai 21/03/2017 10:04am (5 år sen)

    Vilka bra och intressanta tips!

    • Iisa Smeds 21/03/2017 6:15pm (5 år sen)

      Tack så mycket! :D

Skriv en kommentar