Untitled5

Sagan om ringen

Skrivet av Daniela Krooks 17.04.2021

Story ett - vår förlovningsring: 

Året var 2018. Vi var så jävla kära, pardon my french, och hade pratat om samt lekt med tanken om giftermål i ett par månader -- sedan alla hjärtans dag, närmare bestämt. I april klev han ner på knä i mitt sovrum, och friade till mig med en ring som han hade gjort själv utav red oak-trä. Den passade perfekt, men eftersom den var lite fragil hade jag den kring halsen istället innan jag la den i en ask för att bibehålla dess strukturella integritet. Jag har den än idag, vilande i asken. Det var en så otroligt Ardi-sak att göra; att köpa trä och fixa en ring. Så betydelsefullt, så romantiskt. 

IMG 0103

Story två - vår bröllopsring:

Vi satt på en sunkig diner i the Bronx när vi beställde våra bröllopsringar från Amazon. Kring 20 dollar kostade de; men huvudsaken för oss var inte forever-ringar just då. Vi ville bara vara tillsammans 4ever. Senare i livet när vi hade stabil lön, boende, och trygghet, så skulle vi skaffa en "riktig ring" - forever-ringen, som skulle vara helt perfekt; kosta vad det kosta ville. Så vi gifte oss med de där 20-dollarsringarna, lyckligare än nånsin. 

IMG 0509

Story tre - sub-ringen:

Bara ett halvår eller så efter att vi gift oss, så bytte jag till en gummi-ring eftersom jag ändå tränade så mycket och inte riktigt gillade hur den andra ringen såg ut. Så ett bra tag har jag haft olika färgers gummi-träningsringar, men allra helst en vit. 

IMG 0005

Story fyra - den "riktiga" ringen: 

Min man, min underbara fantastiska man, sparade tills han bekvämt kunde skaffa mig mina drömmars ring. Vi tittade tillsammans och hittade många som verkligen var hur fina som helst, men han ville unna mig mina högsta drömmars ring. Och den fick jag. Den är så himla jävla fin, alltså. Helt perfekt. Det betyder dessutom 1000 gånger mer för mig nu, eftersom vi pratat om det så länge och han inte nöjde sig med något annat än perfekthet. Det understryker ytterligare hur lyckligt lottad jag är att ha hittat en karl som honom. Jag känner mig verkligen som the luckiest girl in the world. 

IMG 0540

Om några år kommer vi ha en vow renewal-type ceremony, där vår familj och våra vänner äntligen får se oss fira vår kärlek. Vid det tillfället kommer vi att skaffa ett tillhörande wedding band till min nuvarande ring är planen. Han kan också uppgradera sin ring men han är ärligt talad nöjd med sin :D Men, tills dess kommer jag sporta denna underbara, fantastiska, otroligt betydelsefulla skapelse. 

Om två veckor firar vi 3 år som gifta! <3 


Significant other-listan

Skrivet av Daniela Krooks 25.01.2021

Kategorier:

 

Vad heter han?

Ardijan heter han egentligen, men alla kallar honom för Ardi 

Hur träffades ni?

På gymmet! Jag såg honom stå där i en Ben & Jerry's T-Shirt och tänkte ba "woooow". Sa senare till mina vänner att han var min framtida man, heheh. 

Är ni förlovade?

Vi var förlovade en kort stund innan vi gifte oss år 2018. 

Bor ni ihop?

Jo! Gifte oss först, flyttade ihop sen. LOL ganska o-finskt av mig

Har ni barn?

Nej, bara furbabies.

Har båda körkort? Isåfall, vem kör bäst?

Jo nu har vi det, men han hade inget körkort i början. Är man uppväxt i NYC så behöver man inte riktigt nåt körkort. Men jag lärde honom köra när vi flyttat till Ohio, och nu har han också körkort! Men jag kör definitivt mest. Det är en form av terapi för mig haha. 

Kommer du ihåg er första kyss?

Ja! Vi tränade tillsammans, och jag var i mitten av nån tvättbjörnsberättelse när han avbröt för att fråga om han får kyssa mig. 

366033d5 1759 4a43 91e9 5468188c52ad

Vem är äldst?

Han är typ ett halvår äldre. 

Vem fyller först på året?

Han, i april! 

Vem är längst?

Han, nästan ett huvud längre

Vem sjunger bäst?

HAHA. Eehhh. Jag tror att vi båda sjunger lika dåligt. Han har dock skrivit och spelat in en rapsång åt mig så han vinner kanske, då. 

Håller ni i handen på stan?

Inte riktigt, mera typ ett "ta tag i handen, krama till, släpp"-stuk.

Kände ni varann innan ni blev tillsammans?

Jo, vi träffade varandra år 2016, och var gym-polare 

Vad har ni gemensamt?

Träningsintresse, film- och seriesmak (thank god), ambitioner

Blev du kär i första ögonkastet?

Åh ja hundra procent. Han blev dock inte, haha!

Har ni någon speciell låt?

Vår mest speciella låt är en Drake-låt som vi valde ut som vår bröllopslåt innan vi gifte oss. 

Har ni stora framtidsplaner?

Ja, absolut! Som tur vill vi samma saker, också. Vi försöker även se till att våra personliga stora mål inte krockar med våra gemensamma. 

Har ni gråtit i varandras armar?

Det låter ju lite dramatiskt det där, men säkert har vi det! 

Har ni varit utomlands tillammans?

Faktiskt inte!

Vilket är ert bästa minne?

Jag tycker vår bröllopsdag var jävligt nice. Vi hade även några vilda första dejter :'D Vi hade även ett jätteroligt 2-årsdagsfirande. 

Vem lagar bäst mat?

Det är nog ganska lika, vi lagar väldigt enkel mat. Han kanske är snäppet bättre och definitivt mer ambitiös. 

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?

Efter att vi båda slutat jobbet och tränat, så kollar vi ett avsnitt av vilken serie vi nu följer just då (i skrivande stund: andra rundan av Sex and the City). Sen går vi upp till kontoret och antingen jobbar och pluggar, eller så går jag och lägger mig och han sitter uppe vid datorn. Jag går och sover ganska tidigt på vardagar eftersom jag oftast stiger upp 4 på morgonen. 

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?

Om vi ses efter att nån varit borta eller om vi möts någonstans, jo. Annars är vi ju oftast tillsammans heh. 

Blir du lätt svartsjuk?

Näe, han beter sig inte på så vis med annat kvinnfolk så det finns inte riktigt några såna situationer. 

Ringer eller SMS:ar ni mest?

Definitivt text.

Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel?

Alltså, svårt. Måste kanske säga hans ben eller hans bringa, haha. 

IMG 0802

Så här jäkla soft var vårt bröllopsfirande- vin ur flaskan på tåget! Älskar varje liten del av vår bröllopsdag, den var så fett bra.