asarresa new

Dags för strandkamp

Skrivet av Läsarresor 30.04.2017

Dagen startade med morgongymnastik med Johanna.

Förmiddagen bjöd på gummibandsgympa med Johanna

IMG 0483IMG 0485

Och styrketräning med puls tillsammans med Niclas

IMG 0486

Efter lunch gick sedan den traditionella strandkampen av stapeln. Många av resenärerna samlades på stranden och 2 lag kämpade i olika stafetter och lekar. 

IMG 0317

 

Hejarklacken är också en viktig del av strandkampen. 

IMG 13

IMG 12

 

De första uppgifterna var att hitta på ett lagnamn och en lagsång. I sången måste orden: Portugal, vandring, massage, saltstensgrotta och Malin finnas. 

Följande gren var en samarbetsövning. Den gick ut på att alla lagmedlemmar skulle stå på en handduk. Man skulle sedan lyckas vända på handduken, utan att fötterna tog i sanden.

IMG 0332IMG 0333

Den gren som definitivt lockade fram mest skratt var den när man skulle klämma en vattenflaska med knäna/låren och fylla en avklippt pet-flaska. Stilarna var många.

IMG 0343

IMG 0352

IMG 0362och det gäller att hitta på träffsäkra knep.

 

Efter alla grenar kunde lag Algarve Tigers koras som vinnande laget av Strandkampen 2017

IMG 0370

Bland dem skulle nu en mästare fås fram. Utan att se ngt skulle lagmedlemmarna försöka lägga en "lötköpötköring" runt varandra, och samtidigt undvika att bli fångad själv.

Kampen stod till sist mellan Åsa och Henrik

IMG 14

Och segern gick till sist till Esse.

IMG 15

Det blev en fin stund på stranden med mycket lek och många glada skratt. 

 

Eftermiddagen fortsatte med långlänk tillsammans med Joakim, Boxercise med Malin och vattengympa med Niclas.

 

IMG 17

IMG 16 Far och dotter tar sig en match. 

 

Nämnas bör också att 10 av resenärerna var på en lyckad vandring i bergen idag.

 


Det lovades regn och vi fick solsken

Skrivet av Läsarresor 29.04.2017

Dagen startade med morgonpromenad till stranden. De som ville fick naturligtvis också jogga. Väl nere vid stranden väckte vi kroppen med lite lätt gympa, varefter vi vände oss mot havet och stod tysta i ett par minuter och iakttog vågorna som rullade in mot stranden. En härlig start på morgonen. 

 

IMG 0252

IMG 0257

Efter frukost höll Joakim en föreläsning om hur man skapar mer energi i sin vardag. Påfyllda med tips och idéer fortsatte deltagarna sedan mot gräsmattan där Malin höll en cirkelträning. 

IMG 0259IMG 0263

Efter cirkelträningen fortsatte många med Nickes vattenjumppa. 

IMG 0306

Eftermiddagen bjöd på zumba med Malin och bollspel med Nicke. Och avslutades med djupstretch tillsammans med Johanna. 

IMG 0307IMG 0308

Det hade lovats regn till hela dagen idag, men vi fick strålande väder med uppehåll och sol. Nu hoppas vi på minst lika fint väder resten av helgen. 

IMG 0309


Men... vem är det som bloggar egentligen?

Skrivet av Läsarresor 27.04.2017

Jo. Det är vi. Här är ledarna för vårens resa.

IMG 0250

 

Från vänster till höger:

 

Johanna Suikkanen: yogande tandläkare. Singsbybon hemma från Vörå. under resan håller hon yoga, morgongympa, djupstretch och gummibandsgympa. Även utbildad massageterapeut och erbjuder massage under resan.

 

Malin Boholm: före detta skidåkare från Kronoby som numera bor i Vasa. Jobbar på friskvårdsföretaget YourCoach och fungerar också som skidtränare. Under resan håller Malin i trådarna för bland annat boxercise, olika jumppapass och styrketräning.

 

Joakim Träskelin: stolt solfbo. Vinnare av Tough Viking Helsinki 2016. Jobbar på Folkhälsan Utbildning. Har hand om all löpträning under resan. Han har även ett par föreläsningar under resan. 

 

Niclas Wiitala:30 år från Vasa. Jobbar på Folkhälsan utbildning i egenskap av personlig tränare, kostrådgivare och mental tränare. Niclas är glad, utåtriktad och vill sprida positiv energi. Niclas håller resornas ack så populära vattengympor. Han håller även olika styrketränings- och gympapass. 


Onsdag

Skrivet av Läsarresor 26.04.2017

Onsdagen bjöd på ett och annat. På morgonen väckte vi kroppen med ett lätt yogapass.

På förmiddagen vad det 16 hurtiga deltagare som gjorde UKKs konditionstest. Det är det konditionstest som används mest i Finland. Man går en 2km sträcka så snabbt man kan, och vid målgång mäts pulsen. På basen ålder, tid och puls räknas sen ett konditionsindex ut.

 

Under förmiddagen hade Niclas ett gympapass på gräsmattan. Där tränades hela kroppen med muskelövningar som är enkla att utföra hemma eller var som helst.

IMG 0217IMG 0218

 

På eftermiddagen stod ett av lägrets mest uppskattade pass, Malins boxercise, på schemat. Där jobbar man i par. Den ena parten har boxningshandskar på sig och den andra håller i mitsar som man slår på. Den med handskar utför olika kombinationer med slag mot mitsarna och man byter roller hela tiden så att båda parterna får samma träning. Detta är ett garanterat roligt och svettigt pass och vi rekommenderar alla att testa på om möjlighet ges.

IMG 4

 

IMG 3

Träningsdagen avslutades sedvanligt med vattenjumppa.

IMG 0232

 

 


Fantastisk tisdag

Skrivet av Läsarresor 26.04.2017 | 1 kommentar(er)

Albufeira bjöd oss på en fantastisk tisdag. Dagen kickade igång med morgonpromenad/lätt jogg med Joakim. En stor del av gruppen deltog sedan i förmiddagens vandring. Vandringen brukar vara en av resans höjdpunkter. Vi blev verkligen inte besvikna denna gång heller. Vandringsruten visade sig vara "the seven hanging valleyswalk" längs Algarvekusten och vi fick ta del av fantastiska vyer. En vandring som definitivt gav mersmak. 

IMG 0119IMG 0120IMG 0121

 

Strax efter att deltagarna kommit tillbaka till hotellet, så var de redo för nästa pass. Detta var Malins bodygympa som hölls på gräsmattan bredvid hotellet.

Och till sist fick Niclas' vattengympa avsluta dagen. Många resenärer trotsade det lite kyliga poolvattnet och gympade glatt och ivrigt i takt med medryckande musik. 

IMG 0118

 

Kvällen avslutades med en pidroturnering. 

 

 


Nu är vi i Albufeira, Portugal

Skrivet av Läsarresor 25.04.2017 | 2 kommentar(er)

IMG 2

 

Nu är vi 58 ivriga hälsoresan-resenärer som har landat i Portugal och installerat oss på Alto Da Colina i Albufeira Portugal. Här skall vi tillbringa en vecka i träningens och välmåendets tecken. Det finns ca 40 träningspass att fritt välja mellan under veckan. Allt från lätt morgongymnastik, yoga och djupstretch till pulshöjande styrketräning och svettig backträning. Vi ser fram emot en vecka med dans, gympa, boxercise och vattengympa. Vi hoppas på massor av sol,bad och skratt.


Vi startade 10-tiden i Vasa och 13-tiden lokal tid landade vi i Faro. Efter ca 45 min bussfärd var vi i Albufeira och fick checka in på hotellet. Vi har haft infomöte och gått en kort rundtur i området. Middagen var efterlängtad efter en lång resdag. Nu laddar vi med sömn inför resans andra dag som kickar igång hälsoresan på allvar med en 12 km lång naturvandring.

 

 

Ledare med på resan är:

Joakim Träskelin, Niclas Wiitala, Malin Boholm och Johanna Suikkanen

 


Vandring till max

Skrivet av Läsarresor 01.10.2015

Dagens utmaning var en  promenadrutt i berg och dal. Resultatet blev 10 km under brännande sol bland gamla olivodlingar, stenar, pinje och stenar. Största delen av rutten gick längs den spanska gränsen så Spanien höll vi ögat på för det mesta.

promenad

Här är vi på väg. En grupp på två bussar.

 

promenad 1

And here we go...

 

promenad 3

Dags för paus. På andra sidan floden ligger Spanien.

 

long susanna2

En av våra ledare Long Nguyen och den lokala guiden arrangerar gruppfoto.

 

oliver

Inte på lingonröda tuvor men under gröna oliver...kick vår färd.

 

promenadpaus

Både vatten-och sololjepauser var det gott om.

 

long kollar2

Det är också bra att kolla var man befinner sig. Long hade koll på den saken ;)

 

utan vatten

Någon fårskalle före oss hade slarvat med drickandet.

 

bro till spanien

Spanien var aldrig lång borta. Här går bron över till Spain!

boxersise 3

Väl tillbaka på hotellet var det dags för boxersice på beachen.

 

boxersise 4

Här är de sydösterbotten vs. Vasa som tar strid.

 

boxersise 5

Singsby mot Sverige.

 

boxare

Jag och Malin Boholm i en sista match innan doppet. Vi hade utmanat både Köpenhamnare och Argentinare straxt före.