Sara header augusti21

Villa och tortilla

Skrivet av Sara Storbäck 07.02.2021 | 0 Kommentarer

villa2villa1Det här veckoslutet spenderas vid Jakobs familjs sommarstuga/villa. Här är det underbart vackert, men lite kallt. Vi har skottat snö, eldat flera brasor, kokat kaffe i en kaffepress och haft det allmänt härligt. Nu är det lördagskväll och vi ska laga middag.

Häng med in! Vi tänkte laga en (för oss) helt ny variant av tortillas ikväll. Ni kan säkert redan gissa vilken. 

tiktokwrap1

Jamen självklart! De där tortillawrapsen från TikTok/Instagram som ni säkert sett åtminstone någon variant av. Vi börjar med att skära ett snitt i tortillabrödet sådär. 

tiktokwrap2Till näst fyller vi brödet med valfria fyllningar. Jag tycker att vi testar med stekt halloumi, skivad tomat och tzatziki ikväll. Tzatzikin förberedde jag redan för en liten stund sedan genom att blanda två vitlöksklyftor och en halv riven gurka med några deciliter grekisk yoghurt. Sedan smakade jag av med lite salt och svartpeppar. 

tiktokwrap3tiktokwrap4Och nu är det bara att vika ihop brödet till ett triangelformat litet knyte. 

tiktokwrap7

Sara plus gasspisen är inte riktigt lika med sant. En ganska löjlig, "fun fact" om mig är att jag faktiskt är lite rädd för eld och för att använda tändstickor. Tur att Jakob kan sköta spisen och stekandet då! Vi steker tortillawrapsen i rikligt med olja. 

tiktokwrap5tiktokwrap8

Dinner is served. Det var gott! 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar