DSC 7646 1

Fisktacos och feberfest

Skrivet av Sofia Donner 12.04.2021 | 0 Kommentarer

Nä men jag skojar inte när jag säger att senaste månadens sjukstuga har varit lite av en prövning för både kropp och själ. Vi fick vara friska över påsken - och hade en riktigt härlig sådan, men natten till tisdagen krokande båda barnen - igen. Så hela förra veckan i princip var det sjukstuga här hemma. Vi bosatte oss i soffan, och blev kvar där. Lite mysigt ändå, men NU måste vardagen komma tillbaka innan jag kryper ur skinnet!

Screenshot 2021 04 12 at 12.13.30

Idag: fyller min systerdotter Selma hela 6 år. Det är inte klokt, dethär med tidens framfart. När samtalet kom från BB att hon var här höll Rasmus och jag på att plocka upp flyttlådor - vi hade just precis flyttat ihop. Och nu har man hunnit blinka två, tre gånger och så har 6 år passerat. Galet! Ikväll blir det i alla fall kalas ute på deras gård. Det är stunder som dessa som jag vill skrika lite lätt över allt det här med pandemin. När det drabbar barnen. När 6 åringar inte kan ha sina vänner över på kalas, som var barndomens stora höjdpunkt, för det finns smitta lite överallt. Usch, fy. Så orättvist! Nu kämpar vi alla ut dethär, visst? Hänger inga på fester och hoppar över den där skidresan. Så blir vi snabbare av med virusjäkeln!

I helgen: åt vi förresten något JÄTTE gott! Det är min vän Sandra som är min vardagsmat-guru som tipsade. Fisktacos, med fiskpinnar som bas. Ja, det lät lite galet i mina öron också - men hoh hoh, så gott det var!

Vi hade:
Fiskpinnar (stek dom riktigt knapriga)
Resten av familjen åt detta i mjuka tacobåtar
Mango
Picklad rödlök
Guccamole (Muccamole, enligt Sigge)
Avokado
Creme fraiche
Inlagd ingefära
Sallad
Koriander
Salsa gjord på ananas, hackad tomat, honung, salt, peppar och lite sesamfrön (denna är även jättegod till grillat!)
Screenshot 2021 04 12 at 12.13.12Screenshot 2021 04 12 at 12.13.01

Måste också: Slänga in en bild på mina muffins från påsken. En (glutenfri) browniemuffins med vanlig färskostfrosting som jag doppade i kokos. Och detaljerna är gjorda i smält vitchoklad och en droppe röd hushållsfärg. Så enkelt, jätteroligt och mumsigt deluxe!

Screenshot 2021 04 12 at 12.21.52

Annars: Har vi varit ute i princip hela helgen. Rasmus bygger på vårt nya växthus/uterum, och det blir SÅ HIMLA FINT! Jag blir sådär ny-kär pirrig varje gång han fixar och håller på. Hans enormt kreativa sida är min svaga punkt, blink blink! Ska ta före och efterbilder bara det är klart! Och vi har fått en liten kotte som flyttat in på gården. Sigge matar honom (henne?) med kattmat och kallar den Igglekottel. Om lite mindre än 2 veckor blir han tre hela år. Hojojoj. Mitt stora lilla hjärta!

Screenshot 2021 04 12 at 12.13.21

Nu: Ska vi strax pallra oss iväg. Melker har rådgivningstid och Sigge ska hänga med på Pappas jobb under tiden. Om man frågat var 5:e minut sedan vi steg upp, när han ska få åka dit? Oh yeees. Ha en superfin start på veckan!!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar