DSC 7646 1

Tjejkväll à la pandemitider!

Skrivet av Sofia Donner 08.03.2021 | 1 Kommentarer

Kategorier:

I lördags hade jag den absolut mysigaste kvällen på länge. Okej okej, alla (de flesta i alla fall, inte de då övertröttheten har flyttat in) kvällar i soffan med min lilla familj är mysiga - men denna var något extra! Jag och min kära vän Janina hade bokat in en tjejkväll via Teams. Vi satte upp snacks och bubbel på menyn och bara satt och pratade i timmar. Via varsin skärm, men det märktes knappt. Janina bor nu i Stockholm med sin kille (nu FÄSTMAN, så stort!!) och deras två barn. Och ja - det kom ju en pandemi emellan oss. Senast vi sågs var i januari 2020. Förstår ni hur länge sedan det är!? Har du också någon du inte kunnat träffa alls under denna pandemi, som du annars hade träffat oftare? I alla fall. Det gav så otroligt mycket ny energi i en lite energiberövad själ. Här på Åland har Covidsmittan skenat iväg, så vi håller Sigge hemma från dagis från förra veckan. Jag måste säga att vi hade en riktigt fin vecka ihop, men nog suger det krafterna ur en nog. En överenergisk 2 åring och en rastlös-pilla-på-allt snart 6 månaders. Hoh hoh!

Jag måste även ge cred och kärlek till min man som hade satt upp denna tjejkvällshörna åt mig! Och dukat med massa gott! En liten gest som är så, så fin. Speciellt med tanke på att jag varit en riktigt PMS-kossa hela veckan. Har din PMS också blivit värre efter barn? Nu efter Melker tappar jag all kontroll några dagar före mens. Blir riktigt trött på mig själv! Men jag hoppas det stabiliserar sig lite med tiden?Screenshot 2021 03 07 at 20.01.01Screenshot 2021 03 07 at 20.01.10

Eftersom vi nästan alltid äter familjemiddag hos min mamma på söndagar, men just nu känns det olustigt att ses så många, så passade vi på att köra samma koncept även där. Det var dock inte lika rogivande och mysigt, haha! Fyra barn som gapade åt varandra via skärmarna, vuxna som försökte prata om Covid läget, tallriksskrammel som lät i hundra decibel genom högtalarna - men, det var väldigt charmigt ändå! Och Sigge tyckte det var livets grej, och det är väl det viktigaste?

Screenshot 2021 03 07 at 20.01.20Screenshot 2021 03 07 at 20.01.30

Nu ska vi ta itu med ännu en hemmavecka. Vädret är inte det bästa, och det är inte lätt att vara ute nu med en så liten i vagnen i blåsten och hänga ikapp med Sigge som ska klättra överallt - så tips på innelek tas gärna emot. Vi har pysslat så mycket på sistone så jag har slut på idéer!

Hoppas du får en kanonvecka! Kom ihåg att ringa någon du håller kär, men inte kan träffa just nu!

Kommentarer

  • Mindre PMS 10/03/2021 9:36am (2 månader sen)

    Vad tråkigt att du har jobbig PMS. Om jag förstått det rätt så kan det bero på att kroppen inte orkar driva igenom bra ägglossningar, vilket gör att inte gulkroppen bildar tillräckligt med progesteron, som är ett hormon som ger må-bra känsla i kroppen. Det kan bero på att kroppen saknar någon pusselbit, som t.ex. näring (D-vitamin, B-vitaminerna, zink, magnesium, mättat fett), sömn i mörker och vakentid i ljus, en hanterbar stressnivå, en god sköldkörtelfunktion, fysisk aktivitet och närhet m.m.. Hoppas du hittar din pusselbit ifall det är någon som saknas. Och tack för en trevlig blogg!

    • Sofia Donner 11/03/2021 8:48am (2 månader sen)

      Åh! Tack snälla för denna fina info - jag har faktiskt funderat om man borde kolla upp varför PMS:en blivit så intensiv. Nu har jag en början! KRAM

Skriv en kommentar